domingo, 23 de marzo de 2014

ALOE VERA

És una planta de la familia de les liliàcies i pot arribar als 2 o 3 metres d'alçada. La tija és llenyosa i curta. Les fulles són perennes, grans i gruixudes, de color verd i tenen unes espines pel voltant.


L'aloe vera és una planta que es cultiva sobretot als Estats Units, Curaçao, República Dominicana, Haití, Cuba i països del Sud d'Europa. A Espanya se'n troba a les illes Balears i a les Canàries.
Té dos enemics: l'excès d'aigua i el fred per sota dels 10ºC. Però resisteix bé a les altes temperatures i a les plagues. 


Quan tallem una fulla, en surt la sabia i el sèver. El sèver és el  líquid fosc de color groc marronós que té un sabor amarg.


Sabia


Sèver (color groc)











El sèver te propietats laxants.Si s'en pren 1gr al dia facilita la digestió. És un component en diversos purgants farmacèutics en forma de pastilles, gotes, supositoris... tot i que s'ha d'anar amb compte ja que pot provocar diarrees sanguinolentes i còlics intestinals entre altres.

USOS MEDICINALS
L'aloe vera és un gran antisèptic natural i penetra fàcilment a la pell, hidratant-la i netejantla. També és anestèsic, antiinflamatori, altament nutritiu, descompsa i destrueix els teixits morts (com ara el pus), afavoreix el ceixement cel·lular normal (accelera la curació de llagues i ferides), és altament cicatritzant, antibiòtic i coagulant.

USOS COSMÈTICS
El fet de que entri a les tres capes de la pell (epidermis, dermis i hipodermis) expulsa les bacteries i les grasses que tapen els porus de la pell. Alhora, estimula la creació de noves cèl·lules. 
Si s'utilitza regularment, ajuda a evitar les arrugues, redueix la mida dels porus oberts, i es pot usar sota del maquillatge sense cap problema. També deixa una sensació de frescor després de l'afeitat. És recomanable hidratar-se la pell amb crema hidratant després d'aplicar-se'n. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario