jueves, 3 de abril de 2014

PER QUÈ LES ZEBRES TENEN RATLLES?

Darwin es va fer la mateixa pregunta fa 120 anys, i durant molst anys molts científics i el públic en general s'ho ha preguntat,  ara per fi sembla que s'ha trobat la resposta.
El motiu de la evolució de les seves ratlles són els mosquits.
Fins ara se sostenia la hipòtesis de que era un mecanisme de camuflatge, o bé un mecanisme de gestió de la calor, una funció social, o una defensa contra paràsits.
Segons un equip de la universitat de California Davis, és a causa de les mosques que piquen, que intenten evitar les superfícies ratllades en blanc i negre.
Els científics van controlar set espècies de zebres, caballs i ases, en diferents zones geogràfiques i estudiaven les picades que tenien, segons la seva forma, la zona del cos, la intensitat.. i van tenir en compte la distribució dels mosquits i les mosques tsé-tsé. Aleshores van veure on es distribueixen els animals ratllats, i van descartar totes les hipòtesis excepte la de les mosques que xupen sang.
I per què els altres animals no han fet el mateix? Dons perque les zebres tenen el pèl més curt que la longitud de l'aparell bucal dels mosquits, i eren més susceptibles a la irritació per les picades.


No hay comentarios:

Publicar un comentario