lunes, 14 de abril de 2014

4 FRASES FETES QUE LA NEUROCIÈNCIA POT EXPLICAR.

Tenir dos dits de front: es refereix a una persona que té seny. En el lòbul frontal s'hi troben la nostra capacitat per planificar, pendre decisions, i hi tenen lloc les normes socials. Si algú pateix una lesió en aquesta zona, es torna molt més irresponsable, descuidat...

Contar fins a deu: contar fins a deu quan estem enfadats, dona temps a la part més evolucionada del nostre cervell per a que reflexioni, és a dir, que la informació passi del nostre cervell emocional (més primitiu), al racional (més evolucionat) per actuar de manera més meditada.

"El roce hace el cariño": l'oxitocina, també anomenada hormona de l'amor, es transmet en les carícies i produeix una sensació de seguretat, benestar i redueix l'estrés.

L'amor és cec: en mig segon, el nostre cervell és capaç de vincular-nos amb una altra persona, fet que es coneix com a "flechazo" on alliberem moltes hormones com la dopamina, l'adrenalina, l'oxitocina... La dopamina és la responsable de que només tinguem ulls per a la nostra parella, limita l'interés per a altres persones, i redueix el sentit crític, no veiem els seus defectes, per això diem que l'amor és cec. Això també passa en l'amor maternal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario