martes, 6 de mayo de 2014

PER QUÈ TENIM AL·LÈRGIA AL POL·LEN?

Què és el pol·len?
El pol·len és l'element fecundador mascle en els vegetals superiors (com l'espermatozoide en els humans). Els grans de pol·len són de mida molt petita i es troben als estams. El produeix l'aparell reproductor masculí de les flors i es trasporten les cél·lules espermàtiques al aparell reproductor femení per fecundar-les. Pot ser trasnportat per l'aire, o amb l'ajuda de insectes com les abelles. A les flors es veu de color groc, però no el podem veure a l'aire.



Com entra el pol·len al nostre cos?
El terme de al·lergia és degut a que el nostre cos reaccioni contra substàncies inofensivos com si fossin dolentes per l'organisma i activa els sistemes de defensa. Les substàncies que produeixen al·lèrgies s'anomenen al·lergens, i el pol·len és un d'ells. Pel seu petit tamany, entra pels orificis nassals, penetra per les vies respiratòries fins arribar als pulmons, entra en contacte amb les mucoses i posa en marxa els mecanismes de defensa que provoquen els síntomes a·lèrgics (mucositat, picor d'ulls, esternuts..)

Quins factors influeixen en la quantitat de pol·len que hi ha?
A l'hivern i tardor: si plou més en aquesta época de l'any, hi haurà més concentració de pol·len a la primavera següent ja que les plantes es desenvoluparan més.
A la primavera estiu: els dies assolellats i secs hi haurà més concentració de pol·len, ja que els dies de pluja, l'aigua l'elimina de l'aire.












IMPORTANT!
 No hem de confondre el pol·len amb aquella pols que cau dels arbres durant la primavera, que forma una grans blancs amb pèls. Alló són les llavors dels pollancres que es desprenen dels arbres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario