lunes, 2 de junio de 2014

TRANSGÈNICS


Els aliments transgènics estan modificats genèticament,és a dir, s’ha canviat la seva informació genètica en un laboratori, manipulant la seva estructura molecular en un laboratori i creant noves seqüències d'ADN. La informació genètica és la informació que les espècies passen de pares a fills per tal de continuar generant éssers vius semblants als anteriors. 
Gràcies a la possibilitat de canviar aquesta informació podem trobar síndries sense llavors. Aquestes síndries no es troben a la natura, sinó que algú les ha generat en un laboratori. 
També poden crear varies vacunes i fàrmacs.

Com canvien la informació genètica de les plantes i/o dels animals que consumim? 
Primer, tallen un tros del material genètic, ADN, d’un ésser viu (un virus, una bactèria, etc). Després, enganxen aquest tros d’ADN en el conjunt de tota la informació que s’ha de traspassar als fills de l’ésser viu o llavor que volen modificar. És a dir, uneixen porcions d'ADN de dues espècies diferents.
L’ADN és on es guarda tota la informació per a que els éssers vius siguin tal com són. 



Malauradament, no tot és positiu per als transgènics i han generat força polèmica a favor i en contra, sobretot en les aplicacions alimentàries.. 
El major problema és que les espècies vegetals transformades genèticament poden contaminar d’altres que no ho són i, d’altra banda, no sabem com podran afectar els aliments transgènics a la  nostra salut en un futur. Es reduiria la biodiversitat silvestre, no sabem com afectaria en els ecosistemes complexos...
Altres persones opinen que són un mitjà de progrés i que s'ha de seguir desenvolupant i s'hauria de poder comercialitzar lliurement mentre passi uns controls específics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario