lunes, 2 de junio de 2014

EL CAMALEÓ

Actualment es coneixen 161 espècies de camaleons, i majoritàriament es troben a Àfrica, sobretot a Madagascar.  
Acostumen a viure als arbres i s'alimente de llagostes, grills i altres insectes petits. Són molt solitaris i agresius entre els de la seva espècie.  Capturen a les preses amb la llengua musculosa i amb susbstàncies empegaloses, i poden moure els seus ulls 360º. 
Però el fet més interessant és que poden canviar de color davant de diverses situacions i per diverses raons. 


Por-qué-los-camaleones-cambian-de-color.jpg



Com canvien de color? 
Els camaleons tenen unes cel·lules cromatòfores que tenen un color o un pigment determinat cadascuna. Aquestes estan disperses en les capes externes de la pell i distribuides en 3 capes. 
La part superior té els pigments vermells i grocs. La intermèdia te els colors blancs i blaus, i la més profunda els pigments foscos. Quan les cèl·lules canvien, canvia de color.  
Les cèl·lules canvien estirant-se o bé recargolant-se, fent que s'allarguin o s'acurtin i així es barregen els colors i en surten de nous, Tot això passa quan el cervell del camaleó envia senyals nervioses a aquestes cèl·lules.

Per què canvien de color?
Utilitzen aquesta habilitat per exhibir-se quan volen impresionar a una femella i fer colors més macos.
En altres condicions també poden fer-ho per camuflar-se i passar desapercebuts.

Altres raons a part de les més conegudes són:

La llum i la temperatura: si volen descansar sota el sol però volen estar menys sensibles al calor, si estan d'un color fosc com el marró, acostumen a posar-se d'un color més clar com el verd. De la mateixa manera, si volen tenir més calor, acostumen a posar-se de colors més foscos.

Estat d'ànim i humor: si estan davant d'una situació perillosa o estan més agressius canvien també de color cap a colors més vius com el vermell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario