lunes, 2 de junio de 2014

COM ACTUA L'HEROÏNA AL COS HUMÀ?


Aproximadament un 23% de les persones que proven la heroïna acaben sent adictes. (*)

Com funciona la heroïna?
Normalment es barreja amb aigua i s'injecta per a que els efectes siguin molt més ràpids que fumant-la o menjant-la. 
Quan es consumeix hi ha un atac immediat, el cos se sent de forma extremadament relaxada i sent una reducció del dolor.Dins del cos, la heroïna es converteix en morfina. La morfina té una estructura química similar a les endorfines, els químics que el cervell fabrica quan tenim dolor o estrés. Les enforfines detenen el dolor i provoquen sensació de benestar.La morfina al imitar-les, s'uneix a unes molécules del cervell anomenades receptores de opioides, que quan es bloquegen, causen una sensació de volar (estar drogat).


Per què es produeix la mort?
Majoritàriament es moren quan s'obliden de respirar perque calma a les persones i les deixa mig adormides. Quan s'acaben d'adormir paren de respirar. També pot provocar que el cor deixi de bategar.El consum d'heroïna pot causar arritmia, un problema en el ritme del batec del cor. Si no batega suficient, la falta de sang pot afectar als òrgans vitals.També tenen lloc morts instantànties, és a dir al moment de injectar-se la heroïna, tot i que són poc freqüents.

Quan tendeixen a augmentar?
8 de cada 10 morts per l'ús d'heroïna són homes, i en 7 de cada 10 casos hi són presents altres tipus de drogues o alcohol. La majoria moren a casa seva o amb i/o amb companyia d'algú.També augmenten les probabilitats quan algú deixa el tractament contra les drogues, quan acaben de sortir de rehabilitació, o després de períodes de consum reduït.Com passa amb totes les drogues, a mesura que hi van generant tolerància, necessiten una dosis més gran cada vegada per sentir els mateixos efectes.Les probabilitats de mort pel consum d'heroïna augmenten desprès dels 20 anys de consum. Desprès de 30 anys de consum, el 16% dels consumidors moren

(*) totes les dades i estadístiques d'aquesta entrada estan basades en diversos estudis i conclusions de metges i investigadors diversos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario